Як Маскотів Використовують У Брендингу

Основна думка логотипа — розумний бургер із правильними та свіжими інгредієнтами. Думали про янгола, їжака і навіть абстрактних створінь.

Можна просто подивитись статистику пошукових запитів і директ-трафік та визначити, чи виріс він з моменту ребрендингу. Важливо бачити, що знали потенційні клієнти про бренд на кожному з етапів. Через те, що компанії не реєструють свої розробки, їхні логотипи використовуються шахраями або конкурентами. Довести, що товарна марка належить дійсно вам, без документів вкрай важко. Гайдлайн — посібник, де зазначені як коректні, так і неприпустимі варіанти використання логотипа та стилю в пакування, на сувенірній продукції та рекламі.

Маркетологи вирішили використати «мультяшного» героя, який з більшою ймовірністю приверне увагу дітей та викличе ностальгію у батьків. Шляхом анімації, дизайнери перетворили агресивного доісторичного монстра на «милого друга», прибравши луску, гострі ікла та шипи. Великі добрі очі та м’які обриси перетворили героя на пустотливого пухнастого друга.

Відома емблема або напис першої впадає у вічі споживача. У географічному брендингу основний акцент роблять на визначних місцях конкретної місцевості, маскот це завдяки яким туристичні агенції активно залучають мандрівників. Ми вбудували й інший мотиватор — можливість поширити обіцянку у соцмережах.

До того ж, у поведінці кролика Квікі можна знайти подібність до дітей – він енергійний і завжди «за» будь-які пригоди. Поки графічний дизайнер думає, що ви таке у нього замовили, пропишіть tone of voice персонажу, його визначальні фразочки, характер та стиль спілкування. Як сказано вище, маскот — окремий бренд, у якого мають бути відповідні атрибути. Реальний чи вигаданий, герой чи милий невдаха — усе залежить від потреб аудиторії і особливостей бренду.

Вона точно не повинна викликати образливих або двозначних асоціацій. “На жаль, простої відповіді на це питання бути не може. Іноді виникає така ситуація, коли під час перевірки гіпотез з’ясовується, що цільова аудиторія бачить цінність продукту в інших характеристиках. Наприклад, ми вважаємо, що важлива перевага в доступній ціні товару, а покупець думає, що в зручності застосування. Тому, якщо відбувається вихід на ринок нового продукту, то першою стадією має бути перевірка гіпотез.

Ми, зі свого боку, зосередилися на звукових асоціаціях. Слово Holly звучить дуже легко і мило, воно коротке і дзвінке. Через це на думку спала пташка — таким чином вона символізує назву застосунку. Фредді символізує легкість використання, веселощі та креативність, які є ключовими принципами Mailchimp. Крім того, він є символом усмішки, що відображає дружелюбний та привітний підхід компанії до своїх клієнтів.

Як маскотів використовують у брендинг

Він побачив солдатів, які їли шматочки шоколаду, вкриті оболонкою, що заважала їм танути на сонці. У 2000-х бренд шоколадного молока отримав нову назву Nesquik (від гри слів nestle та quik — ред.), а кролика одягнули в канонічні сині брюки, жовту футболку та кепку. Швейцарська компанія Nestle у 1948 році винайшла шоколадний порошок, який отримав назву Nestle Quik, тому що швидко перетворював звичайне молоко на шоколадне. Давайте розберемося, як відбувається процес створення бренду в електронній комерції та в інших сферах. Наприклад, якщо користуватися сервісами для аналізу пошукових запитів, можна побачити, що саме шукають люди про той чи інший бренд.

Як маскотів використовують у брендинг

Дуже часто виробники, виходячи на ринок із власним брендом, створюють корпоративний сайт. Власники бізнесу не знають про можливості та вигоди, які дасть їм брендовий інтернет-магазин. Потрібно дуже добре знати, який контент споживає аудиторія бренду, якою мовою спілкується. Тон комунікації має відповідати настроям і вподобанням цільової аудиторії. Кожному tone of voice відповідає певний набір фраз, посилів та інших особливостей стилю. Саме в логотипі лаконічно і наочно презентуються основні риси бренду, його ідея і цінність продукції.

Він повинен спиратися на деталізовану концепцію бренду і бачення клієнта. Команда Shop-Express пропонує послуги створення експрес-логотипу. Вони відрізняються за об’єктом брендування та підходами.

Французький бренд плавленого сиру “Весела Корівка” (франц. “La vache qui rit”) виготовляє продукт з 1921 року. З початку існування бренда логотипом була червона корова із сережками у вухах у вигляді круглих коробочок із сиром. Цим терміном позначають вид зображення, коли на картині розміщено зменшений варіант цієї ж картини.

  • Без бренду у них залишається набагато менше інструментів для конкуренції.
  • Не дивно, якщо на виході ви не розумітимете, для чого вклали гроші в розроблення.
  • Підтримувати й мотивувати — головні цілі нашого застосунку.
  • Мета його створення полягає у надійному та реалістичному уявленні того, яким має бути бренд.
  • Він допомагає оживити компанію в очах її клієнтів, роблячи її більш людяною та привабливою.

Якщо зв’язку між компанією та героєм не буде, значить в мережі з’явиться ще один прикольний персонаж, на який витратили гроші. Його також потрібно розвивати та просувати, він еволюціонує разом з компанією. Тому у 2021, коли бренди не мають мільйонних бюджетів на просування, як це було ще 15 років тому, розробку персонажа часто навіть не розглядають. Усім знайома зелена сова відривається там на повну і показує брендам, як можна спілкуватися з аудиторією. Ближчий приклад — діджитал-чел для не конференції Digital-chill.

Після проведеного дослідження про цільову аудиторію, конкурентів, асоціації з брендом можна приступати до графічної розробки маскоту. “Зв’язати” персонажа з конкретною компанією в голові споживача допоможуть фірмові кольори. Познайомте аудиторію з маскотом у соцмережах, створіть стікерпак, проведіть масштабну медійну кампанію.

Сьогодні недостатньо сформулювати для компанії унікальну торговельну пропозицію, адже для успішної діяльності бренду необхідно створити образ, що запамʼятовується. З цією метою бренди часто створюють талісмани – спеціальних героїв, що пов’язують усі маркетингові інструменти між собою. Маскот з брендом надовго, створювати його згідно з трендами — значить перероблювати через кілька місяців в кращому випадку . Це правило неактуальне, якщо мова йде про ситуаційного героя під одну подію. У 2003 році в Америці Честера вдосконалили за допомогою комп’ютерної графіки CGI.

Наприклад, маскот може стати символом дружелюбності, емпатії та надії, що забезпечує зв’язок між споживачами та брендом. У 2008 році Cheetos розробили серію рекламних роликів Orange Underground. У них Честер з голосом дорослого чоловіка звертається до людей і закликає їх використовувати палички читос для помсти або розв’язання проблеми. Ця рекламна кампанія була адресована дорослій аудиторії, тому що дослідження показало, що 60% споживачів Cheetos — дорослі. Найкраще це відображають копірайтери, яким ставлять завдання маркетологи, або копірайтери-маркетологи, які розуміють такі речі і класно втілюють. На цьому рівні вже працюють у зв’язці нейромаркетинг із копірайтингом.

Як маскотів використовують у брендинг

Прикладом може бути інтернет — висока швидкість з’єднання та бюджетні цінові рішення є в усіх провайдерів. Тож, скажімо, «Київстар» у просуванні домашнього інтернету, розповідає, у скількох бомбосховищах він уже провів інтернет. Бренд і брендинг — це важливі складники будь-якої компанії, яка планує розвиватися та розширювати свій вплив на ринку.

Перевага роботи з реальним героєм полягає у відносній простоті. Треба визначитися з тим, хто це буде, і олюднити його, додавши живі емоції та історію. Особливий успіх маркетолога — це коли його розсилка стає вірусною. Яскравий, харизматичний маскот може бути драйвером цього явища. Багато компаній зі світовими іменами мають персонажів бренду, так званих маскотів.

У такому випадку споживача цікавить якість продукту та його функції, а не те, як його життя зміниться через три з’їдені на вечерю картоплини. Якщо мета брендингу — це кінцевий результат, який ми маємо отримати, завдання — це етапи для досягнення підсумкової ефективності. Класичним прикладом цього типу є силач Містер Мускул, який впорається з чищенням скла й миттям підлоги. Персонаж-герой є учасником різних захоплюючих історій та кумедних ситуацій. Яскравим прикладом цього типу є олюднені драже Червоний і Жовтий з M&M’s. Перед маркетологами стояло завдання – створити харизматичного та привабливого бренд-персонажа.

Як маскотів використовують у брендинг

Типи символів заслуговують окремого матеріалу, адже їх ділять за кількома методиками, навіть за Юнгом. Створення персонажа бренду потребує і фантазії, і аналітичної роботи, і вивчення психології цільової аудиторії. Якщо ви вирішили створити талісман компанії, то придумайте кілька варіантів його вигляду.

Також додатково вигадують легенду для бренду, персонажа чи продукту. А кіт Филимон з Виборзького замку в Росії відмінно піарить цей музей. Дозволяють реалізувати стратегію продажів «від першої особи». Наприклад, американський аналог «Містера М’яз» бренд Mr.Clean розповідає про всі переваги своїх чистячих засобів «особисто». Спілкування в такій формі дозволяє показати самобутність бренду, корпоративну культуру і таким чином зачепити обивателів.

Відповідно, імітація спілкування з застосунком створює відчуття звичності та безпеки. Майже всією комунікацією бренда займається агентство BBDO, вони випускають друковану та діджитал-рекламу. У 2014 вийшла кампанія “Cellphones Ruin Movies” із трейлером та постером, у яких цукерки висміюють людей, що не вимикають телефони в кінотеатрах. Окрім рекламних роликів, кролик з’являвся в друкованій рекламі та журналах. У 1980-х Quicky став героєм коміксів DC Universe і був зображений на плечах Супермена в одному з випусків.